מטיילת
  • בית
  • בלוג
    • אוכל
    • המלצות על ספרים
    • יומן מסע
    • ערבה
  • יעדים
    • תאילנד
      • איוטאיה
      • איסאן
        • אודון טאני
        • מוקדהאן
        • נונג קאי
        • סורין
        • פימאי
        • צ'יאנג קונג
      • אמפאווה
      • בנגקוק
      • דרום תאילנד
        • ים אנדמן
        • קאו-לאק
      • לופבורי
      • מפרץ בנגקוק
        • הו-הין
        • סוראטאני
        • פרצופ קירי קאן
        • צ'ומפון
      • סוקותאי
      • פטאייה
      • פיצ'נלוק
      • צפון תאילנד
        • לאמפאנג
        • נאן
        • פאי
        • צ'אנג מאי
        • צ'אנג ראי
      • קנצ'נבורי
    • בורמה
      • אינלה
      • פגאן
      • ראנגון
    • הודו
      • "בהתחלה הם הרגו את אבא שלי" – סרט חובה למטיילים בקמבודיה
      • "העיר הגדולה של המלאכים, משכן בודהה האזמרגד, מושב השלטון השמימי, הבירה הגדולה של העולם המעוטרת בתשע אבני החן, עיר נפלאה מלאת ארמונות מלכותיים אשר דומים לארמונות השמימיים של התגלמויות האלים, העיר של האל אינדרה".
      • "שנה טובה"
      • 820 מדרגות, יחפים ועם קופים מציקים
      • א'הר – עיר המתים של אודיפור
      • אבטיחים צהובים
      • אהבנו מאוד את מקדש שווה דגון הנוצץ והשווה ביותר ביאנגון בורמה.
      • אהבתם את השירותים?
      • אודון טאני – בירת התאילנדים בערבה
    • יפן
    • טייוואן
      • טאיפיי
    • נפאל
    • פולין
      • ורשה
    • קמבודיה
      • סיאם ריפ
    • יון
      • לפקדה
        • מפרץ ואסילקי
  • על עצמי
    • צרו קשר
  • בית
  • בלוג
    • אוכל
    • המלצות על ספרים
    • יומן מסע
    • ערבה
  • יעדים
    • תאילנד
      • איוטאיה
      • איסאן
        • אודון טאני
        • מוקדהאן
        • נונג קאי
        • סורין
        • פימאי
        • צ'יאנג קונג
      • אמפאווה
      • בנגקוק
      • דרום תאילנד
        • ים אנדמן
        • קאו-לאק
      • לופבורי
      • מפרץ בנגקוק
        • הו-הין
        • סוראטאני
        • פרצופ קירי קאן
        • צ'ומפון
      • סוקותאי
      • פטאייה
      • פיצ'נלוק
      • צפון תאילנד
        • לאמפאנג
        • נאן
        • פאי
        • צ'אנג מאי
        • צ'אנג ראי
      • קנצ'נבורי
    • בורמה
      • אינלה
      • פגאן
      • ראנגון
    • הודו
      • "בהתחלה הם הרגו את אבא שלי" – סרט חובה למטיילים בקמבודיה
      • "העיר הגדולה של המלאכים, משכן בודהה האזמרגד, מושב השלטון השמימי, הבירה הגדולה של העולם המעוטרת בתשע אבני החן, עיר נפלאה מלאת ארמונות מלכותיים אשר דומים לארמונות השמימיים של התגלמויות האלים, העיר של האל אינדרה".
      • "שנה טובה"
      • 820 מדרגות, יחפים ועם קופים מציקים
      • א'הר – עיר המתים של אודיפור
      • אבטיחים צהובים
      • אהבנו מאוד את מקדש שווה דגון הנוצץ והשווה ביותר ביאנגון בורמה.
      • אהבתם את השירותים?
      • אודון טאני – בירת התאילנדים בערבה
    • יפן
    • טייוואן
      • טאיפיי
    • נפאל
    • פולין
      • ורשה
    • קמבודיה
      • סיאם ריפ
    • יון
      • לפקדה
        • מפרץ ואסילקי
  • על עצמי
    • צרו קשר

כופתאות שומשום שחור בתה ג'ינג'ר חם

10/08/2019 על כופתאות שומשום שחור בתה ג'ינג'ר חם
בלוג > אוכל > כופתאות שומשום שחור בתה ג'ינג'ר חם

חם בערבה וגם לח במפתיע. מזכיר במקצת את תאילנד. כדי להתגעגע קצת יותר איתגרתי עצמי במנת כדורי שומשום שחור בתה ג'ינג'ר חם.

גרגרי שומשום שחור קלויים

את הקינוח המפתיע הזה, בשם האקזוטי Bua loy floating lotus פגשתי בפעם הראשונה על גדת המקונג והתאהבתי. מאז אני תרה אחריו ברחבי תאילנד ואף פעם לא מתאכזבת. 
בכלל, אוהבת לטעום מעדנים מבוססי שומשום שחור בואריציות שונות. בעיקר מהמטבח הסיני. 

את המצרכים למתכון צריך ללקט מראש בחנויות לממכר מזון אסייתי. אצלנו במושב, הצרכנייה מתגלה כמקור אותנטי ויצרתי. להרגיש כמעט כמו במכולת שכונתית בתאילנד. 

לעיסת השומשום:
130 גרם גרגרי שומשום שחור ומעט גרגרים לבנים.
כ40 גרם סוכר דקלים. (או סוכר חום, קוקוס).
4-5 כפות שמן קוקוס .
קורט מלח. 
לתה ג'ינג'ר:
הרבה שורש ג'ינג'ר חתוך לפרוסות וסוכר חום לפי הטעם.
לבצק אורז:
175 גרם קמח אורז דביק. (אל תשתמשו בסוג אחר שאינו דביק, כי זה לא יצלח).
150-175 מ"ל מים

את השומשום יש לקלות בעדינות במחבת. וכאן מתגלה הצורך בשומשום הלבן. כאשר הוא מתכהה, זה בהחלט סימן שקליתם את השומשום נאמנה.

מחכים שיתקרר מעט ומעבירים לטחינה במטחנת קפה, עד שהשומשום הופך מעט לח. 

בינתיים, ממיסים  את שמן הקוקוס עם סוכר הדקלים.
סוכר הדקלים שלי התגלה כסרבן וקשה היה להמיסו. נדרשה כמות מרובה של סבלנות, שאין לי בדרך כלל.

גרגרי שומשום שחור קלויים

את השלב בו עירבבתי את השומשום השחור והקלוי עם שמן הקוקוס הממותק והמומס, שכחתי כמובן לצלם, בלהט העשייה. 
נוצרה מחית נחמדה ושחורה.
השלב הבא היה יצירת כדורי שומשום קטנים במשקל פלוס  מינוס 9 גרם. 
לצורך כך, הצטיידתי במשקל ושקלתי פיסה, פיסה.
אין ספק, כי מתכון זה, בוחן מיומניות שאין לי. 
את הכדורים העברתי לקפוא קצת. שיתמצקו ויחזקו את הקשר בינהם בצינת המקפיא.

בצק אורז דביק

לפחות השלב הבא היה קל ביותר: עירבוב הקמח הדביק עם מים ליצירת בצק. היה קשה לפספס בשלב הזה, ביחס לשלבים הבאים… 
השהתי את הבצק מעט ואז יצרתי ממנו כדורים במשקל פלוס מינס 12 גרם.
הדיוק במשקלים נדרש על מנת ליצור שכבת בצק לבנה דקיקה ככל הניתן. הדגש ניתן על המילוי.
עוד נראה בהמשך האם צלח לי…

מילוי כופתאות אורז בשומשום שחור

השלב הזה דרש מיומניות שאין לי בשפע. לצורך זה גויס עזר כנגדי.
בדרך כלל הוא ניחון בשפע סבלנות ומוטריקה עדינה, אבל מכיוון שהשנ"צ קרץ לו, הוא בהחלט איבד את זה.
התנחמתי בעובדה שזה יהיה טעים. 
צריך למתוח את כדור הבצק הלבן ליריעה דקה ועטוף בזהירות את כדורי השומשום השחור, שיצאו מהפריזר ולגלגל הכל לכדורים מושלמים.

מסתבר, שאיננו חזקים בזה, בנסיבות הקיימות.

כופתאות שומשום שחור

כבר מהתמונה תוכלו לראות שהצלחנו,  כצפוי, להכתים את מעטה הכדורים הלבנים בשומשום השחור. 
מיומנות נרכשת והרבה סבלנות שלא היו לנו כרגע.
שוב צינון קצר שלפני טבילת האש. 

בינתיים, הכנתי את תה הג'ינג'ר. ריח טוב כבר יש במטבח.  

דאמפלינג שומשום שחור

הוא סיים שנ"צו והחלטנו יחד כי מגיע לנו משהו מנחם של עונג שבת. 

הכופתאות הלא מושלמות שלי היו בהחלט טעימות והשאירו טעם של עוד.

עוד תענוגות בתאילנד – לו יהי.

שבת חמה באוגוסט 2019

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשלוח את זה לחבר בדואר אלקטרוני (נפתח בחלון חדש)
  • עוד
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף בטוויטר (נפתח בחלון חדש)
  • לחץ כדי לשתף ב-Pinterest (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש)

אהבתי

אהבתי טוען...

פוסטים נוספים שיעניינו אותך

השאר תגובה

תגובות

טבעוני מתכון צמחוני תאילנד
« הקודם
הבא »
חיפוש
פוסטים אחרונים
קפריסין אי קרוב בים

קפריסין אי קרוב בים

טיול קצר בקפריסין

סופש אינסטוש בפאטייה – חלק ב'

סופש אינסטוש בפאטייה – חלק ב'

המשך סופש בפאטייה: מסעדת חוף וגנים

סופש אינסטוש בפאטייה – חלק א'

סופש אינסטוש בפאטייה – חלק א'

סופש מגניב בפאטייה תאילנד, חלק א'

תגיות
אוכל אוכל רחוב איים איסאן בודהיזם בורמה בלוג בנגקוק גנגס גשם הודו הינדואיזם חופים טבעוני טיול גדול טיול משפחתי טייוואן טיפים יומן מסע ים מיאנמר מלון מלונות מסלול מסעדות מקדש מקונג מתכון נהיגה עצמאית נהר סגירת מעגל ספר ערבה עתיקות פילים פסטיבל צמחוני צעירים ויפים קופים קמבודיה קניות רכב שוק שוק לילה תאילנד
יעדים נוספים
  • בורמה
    • אינלה
    • פגאן
    • ראנגון
  • בלוג
    • אוכל
    • המלצות על ספרים
    • יומן מסע
    • ערבה
  • הודו
    • דלהי
    • טמיל נאדו
    • מומבאי
    • קרלה
      • מונאר
    • רג'סטאן
      • אודיפור
      • ג'איפור
      • ג'ודפור
      • מאונט אבו
    • רישיקש
  • טייוואן
    • טאיפיי
  • טיפים
  • יון
    • לפקדה
      • מפרץ ואסילקי
  • יפן
    • קיוטו
  • נפאל
  • סרביה
    • קפאוניק
  • פולין
    • ורשה
  • קמבודיה
    • סיאם ריפ
  • קפריסין
  • תאילנד
    • איוטאיה
    • איסאן
      • אודון טאני
      • מוקדהאן
      • נונג קאי
      • סורין
      • פימאי
      • צ'יאנג קונג
    • אמפאווה
    • בנגקוק
    • דרום תאילנד
      • ים אנדמן
      • קאו-לאק
    • לופבורי
    • מפרץ בנגקוק
      • הו-הין
      • סוראטאני
      • פרצופ קירי קאן
      • צ'ומפון
    • סוקותאי
    • פטאייה
    • פיצ'נלוק
    • צפון תאילנד
      • לאמפאנג
      • נאן
      • פאי
      • צ'אנג מאי
      • צ'אנג ראי
    • קנצ'נבורי
כל הזכויות שמורות 2020 © מטיילת
עקבו אחרי בפייסבוק
גלילה לראש העמוד
loading בטל
הרשומה לא נשלחה - בדוק את כתובות המייל בבקשה!
הפעולה נכשלה, בקשה נסה שוב
מצטערים, הבלוג שלך אינו יכול לשתף רשומות בדואר אלקטרוני.
דילוג לתוכן
%d בלוגרים אהבו את זה:
    פתח סרגל נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסט
    • הקטן טקסט
    • גווני אפור
    • ניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכה
    • רקע בהיר
    • הדגשת קישורים
    • פונט קריא
    • איפוס