חם בערבה וגם לח במפתיע. מזכיר במקצת את תאילנד. כדי להתגעגע קצת יותר איתגרתי עצמי במנת כדורי שומשום שחור בתה ג'ינג'ר חם.
את הקינוח המפתיע הזה, בשם האקזוטי Bua loy floating lotus פגשתי בפעם הראשונה על גדת המקונג והתאהבתי. מאז אני תרה אחריו ברחבי תאילנד ואף פעם לא מתאכזבת.
בכלל, אוהבת לטעום מעדנים מבוססי שומשום שחור בואריציות שונות. בעיקר מהמטבח הסיני.
את המצרכים למתכון צריך ללקט מראש בחנויות לממכר מזון אסייתי. אצלנו במושב, הצרכנייה מתגלה כמקור אותנטי ויצרתי. להרגיש כמעט כמו במכולת שכונתית בתאילנד.
לעיסת השומשום:
130 גרם גרגרי שומשום שחור ומעט גרגרים לבנים.
כ40 גרם סוכר דקלים. (או סוכר חום, קוקוס).
4-5 כפות שמן קוקוס .
קורט מלח.
לתה ג'ינג'ר:
הרבה שורש ג'ינג'ר חתוך לפרוסות וסוכר חום לפי הטעם.
לבצק אורז:
175 גרם קמח אורז דביק. (אל תשתמשו בסוג אחר שאינו דביק, כי זה לא יצלח).
150-175 מ"ל מים
את השומשום יש לקלות בעדינות במחבת. וכאן מתגלה הצורך בשומשום הלבן. כאשר הוא מתכהה, זה בהחלט סימן שקליתם את השומשום נאמנה.
מחכים שיתקרר מעט ומעבירים לטחינה במטחנת קפה, עד שהשומשום הופך מעט לח.
בינתיים, ממיסים את שמן הקוקוס עם סוכר הדקלים.
סוכר הדקלים שלי התגלה כסרבן וקשה היה להמיסו. נדרשה כמות מרובה של סבלנות, שאין לי בדרך כלל.
את השלב בו עירבבתי את השומשום השחור והקלוי עם שמן הקוקוס הממותק והמומס, שכחתי כמובן לצלם, בלהט העשייה.
נוצרה מחית נחמדה ושחורה.
השלב הבא היה יצירת כדורי שומשום קטנים במשקל פלוס מינוס 9 גרם.
לצורך כך, הצטיידתי במשקל ושקלתי פיסה, פיסה.
אין ספק, כי מתכון זה, בוחן מיומניות שאין לי.
את הכדורים העברתי לקפוא קצת. שיתמצקו ויחזקו את הקשר בינהם בצינת המקפיא.
לפחות השלב הבא היה קל ביותר: עירבוב הקמח הדביק עם מים ליצירת בצק. היה קשה לפספס בשלב הזה, ביחס לשלבים הבאים…
השהתי את הבצק מעט ואז יצרתי ממנו כדורים במשקל פלוס מינס 12 גרם.
הדיוק במשקלים נדרש על מנת ליצור שכבת בצק לבנה דקיקה ככל הניתן. הדגש ניתן על המילוי.
עוד נראה בהמשך האם צלח לי…
השלב הזה דרש מיומניות שאין לי בשפע. לצורך זה גויס עזר כנגדי.
בדרך כלל הוא ניחון בשפע סבלנות ומוטריקה עדינה, אבל מכיוון שהשנ"צ קרץ לו, הוא בהחלט איבד את זה.
התנחמתי בעובדה שזה יהיה טעים.
צריך למתוח את כדור הבצק הלבן ליריעה דקה ועטוף בזהירות את כדורי השומשום השחור, שיצאו מהפריזר ולגלגל הכל לכדורים מושלמים.
מסתבר, שאיננו חזקים בזה, בנסיבות הקיימות.
כבר מהתמונה תוכלו לראות שהצלחנו, כצפוי, להכתים את מעטה הכדורים הלבנים בשומשום השחור.
מיומנות נרכשת והרבה סבלנות שלא היו לנו כרגע.
שוב צינון קצר שלפני טבילת האש.
בינתיים, הכנתי את תה הג'ינג'ר. ריח טוב כבר יש במטבח.
הוא סיים שנ"צו והחלטנו יחד כי מגיע לנו משהו מנחם של עונג שבת.
הכופתאות הלא מושלמות שלי היו בהחלט טעימות והשאירו טעם של עוד.
עוד תענוגות בתאילנד – לו יהי.
שבת חמה באוגוסט 2019