מה חשוב לדעת: כשאתם צמחונים, רעבים ומטיילים בתאילנד
בתמונה : דוכני אוכל מסומנים בדגלים צהובים, בפסטיבל הצמחונים בפוקט.
לתאילנדים מסורות בישול קשוחות וקצת משונה או בלתי נתפס, מבחינתם, להימנע משימוש במרכיבים מן החי: כמו רוטב דגים בו משתמשים במקום מלח. משחות שרימפס למינהן, רוטב צדפות ודיונון. אפילו מעט בשר, מבחינתם זה נחשב כצמחוני.
על מנת לאכול טוב כצמחוני או טבעוני בתאילנד, כדאי ללמוד כמה משפטי מפתח ותמיד ניתן לנופף בדגל הצהוב המסמל את הצמחונות הבודיהסטית, דתית.
רצוי להיות בטוחים ולומר בנוסף גם: Kin jay ולהדגיש שאין להשתמש ברוטב דגים : Mai Sai Nam Pla אלא ברוטב סויה רגיל או מלח.
וליתר ביטחון הציצו גם בפוסט הבא על הדגל הצהוב.
לפוסטים נוספים על צמחונות בתאילנד מוזמנים לבקר בפוטס מתעדכן – מסעדות צמחוניות בבנגקוק. וגם כאן.